Nietzsche Agladiginda

Bana mı sordun? Sen üzülme. Koca şehri bile boğazıma ip geçiripte bekledim. Düş önüme. Yıllarca kin diye, baktıkça büyüyen şeylerden besledim. / dayanamıyorum

Nietzsche Agladiginda

Mesajgönderen soulmover tarih Prş Eki 19, 2006 1:52 pm

Eger Nietzsche\'yi merak ediyorsaniz, Irvin yalov\'un bu kitabindan baslayin bence.. Ben de yargilamistim felsefesini anlamadan once ama anlayinca hak veriyo insan ister istemez... Cok surukleyici bi kitap, tavsiye ederim..
Kullanıcı avatarı
soulmover
yarbaÅŸ

Ynt: Nietzsche Agladiginda

Mesajgönderen omega melankolika tarih Prş Eki 19, 2006 7:56 pm

nietzschenin çoğu kitabını okudum onunla ilgili yazılanlarıda..bu kitapta gerçekten çok güzel..nietzsche sanırım pek sevilmeyen biriydi ben bunu anlıyorum kitaplarını okuduğumda..ve bu kitabı okuduktan sonra baş ağrılarım arttı...etkileyici bi kitap..
Biri ambulans çağırsın sosyalistlerden sosyal bir hastalık kaptım!
omega melankolika
lalaç

Mesajgönderen oblivion tarih Cum Eki 20, 2006 9:45 am

Nietzsche\'den önce bu kitabı okumak çok daha işe yarar adamın kitapları ölümcül derecede beyninizi zorlayabiliyo bu kitapla anlamanız biraz daha kolaylaşıcaktır resmen bi solukta okumuştum
Kullanıcı avatarı
oblivion
grup elemanı

Mesajgönderen brainsick tarih Cum Eki 20, 2006 11:29 am

-
En son brainsick tarafından Pzt Nis 07, 2008 2:44 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
brainsick
lalaç

Mesajgönderen soulmover tarih Cum Eki 20, 2006 1:03 pm

Nietzsche, \"Benim ogrencilerim 100-200 yil sonra ortaya cikacak\" demis.. Onlari gorur gibiyim.. ;D

Ayrica Adolf Hitler picinin bazi konusmalarinda Nazi\'yi olustururken Nietzsche\'nin felsefesini temel aldigi falan gecmekte ama .mcik iste.. Cunku Nietzsche\'nin en onemli ozelligi Alman oldugunu inkar etmesiydi.. Kendi sozlerine gore de o bir Dunya vatandasiydi..
Kullanıcı avatarı
soulmover
yarbaÅŸ

Mesajgönderen omega melankolika tarih Cum Eki 20, 2006 7:14 pm

ya bide son zamanlarında yetilerini yitirdiğinden nietzsche söylüyormuş kardeşi yazıyormuş elizabeth bu kadıncağızda yahudi karşıtıymış nietzschenin bazı söylediklerini çarpıtarak temize geçmiş..ayrıca şu \'\'üstün alman kanı\'\' olayıda şöyle..iyi bir gitaristin hendrixin kanını damarlarımda hissediorum demesi gibi bişi..hitlerde ne yapacaını şaşırmış..bu arada nietzschenin yaşadığı olayları bilirseniz ve sonrasında çıakrdığı kitapları okursanız anlamanız daha kolay olur bence ben öyle yaptım..nietzschenin solame a yazdığı mektupları okudum bi insan ancak bu kadar naif küfredebilir bi nietzsche bi erkan can: )
Biri ambulans çağırsın sosyalistlerden sosyal bir hastalık kaptım!
omega melankolika
lalaç

Mesajgönderen ordinary_barbarians tarih Çrş Nis 11, 2007 1:23 pm

birden yolda bayılıp hayatı degişen adam Nietzsche,anlaşılması zordur dilini çok kullanır ve akıcıdır okunması fakat Nietzsche\'den önce onunda etkilendigi schopenhaure okuyun daha sonrada Nietzsche\'ye pabucunu yedirircesine ezen ve etkilenen son nihilist e.m. cioren\'i okuyun kitap veya yazar tavsiye etmesini sevmem fakat bu adamlarda ısrar ediyorum
ordinary_barbarians
sümüklü

Mesajgönderen layne tarih Çrş Nis 11, 2007 2:42 pm

hakkaten bi solukta okumuÅŸtum
layne
yarbaÅŸ

Mesajgönderen pieceofcrap tarih Cum Nis 27, 2007 10:35 pm

soulmover yazdı:Nietzsche, "Benim ogrencilerim 100-200 yil sonra ortaya cikacak" demis.. Onlari gorur gibiyim.. ;D

Ayrica Adolf Hitler picinin bazi konusmalarinda Nazi\'yi olustururken Nietzsche\'nin felsefesini temel aldigi falan gecmekte ama .mcik iste.. Cunku Nietzsche\'nin en onemli ozelligi Alman oldugunu inkar etmesiydi.. Kendi sozlerine gore de o bir Dunya vatandasiydi..

hitler nietzsche den deil de daha cok schopenhauer dan etkilenmis ya. aslinda nietzsche de schopenhauer\'dan etkilenmistir yani ayni sey sayilir :)aslinda ikisi de almanyayla pek gurur duymazlar hatta schopenhauer "bi insan milyonlarca insanin gurur duydugu biseyle sirf kendine ait baska biseyle gurur duyamadigi icin gurur duyar " gibi biseyler demisti. bi yerde okuduguma eminiim ama hatirlamiorum . ya ole iste. hitler schopenhauer okuyan,felsefe seven, biraz pesimist baya da sessiz uysal bi gencti sonra neler yapti yaniltti butun lisedeki hocalarini hay allah:)
pieceofcrap
sümüklü

Mesajgönderen call tarih Pzr May 06, 2007 1:45 pm

bi arkadaşım önermişti.
daha sonra başka bi arkadaşım bu ruh hali ile sen okuma yoksa kötü şeyler olabilir demişti yaklaşık bir yıl kadar önce.
ama burada başlığı görünce tekrardan aklıma geldi şu kitabı alıyimde okuyim.
▼▼Patlak▼▼
call
modrüktör

Mesajgönderen izmarith tarih Çrş May 23, 2007 7:21 pm

Bence bu kitap en son okunmalı.Önce 90dk' da Nietzsche iyi bi özet olur.Sonra Tankızıllığı, B.B.Z eserrlerine geçilirse daha etkileyici oluyor. Zaten bu kitarta tam bir gerçeklik verilmiyor, kurgu da var. Karar okuyucuya bağlı...
izmarith
sümüklü

Re: Nietzsche Agladiginda

Mesajgönderen @<<çılgınım_18m tarih Pzt Mar 24, 2008 7:36 am

sonlar insanlar neden ölüyorlar diye laf ederler.
hep bu kitaplar yüzünden
böyle şeyler okuyan insanlar fazla yaşamaz zaten
çok korkunç.
@<<çılgınım_18m
sümüklü

Dön Edebiyat & Altkültür

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir