Beyaz Zenciler

Bana mı sordun? Sen üzülme. Koca şehri bile boğazıma ip geçiripte bekledim. Düş önüme. Yıllarca kin diye, baktıkça büyüyen şeylerden besledim. / dayanamıyorum

Beyaz Zenciler

Mesajgönderen Lost_Control tarih Sal Eyl 26, 2006 4:33 pm

Beyaz Zenciler uyku tulumları, sırt çantaları ve bira kasalarıyla Çingene hayatı yaşayan dumancılar, beyazcılar, asitçilerdir... Beyaz Zenciler şairdir, çılgındır, düş kurmayı ve küfretmeyi severler. Onları en iyi polisler tanır!.. Beyaz Zenciler, mahkûm edildiğimiz rezil, yoz televizyon dizilerine benzeyen hayatlardan; eğitim, kariyer, başarı ve benzeri cüce düşüncelerden nefret ederler... Beyaz Zenciler sevgi edebiyatı yapmazlar, severler: Bütün enerjilerini kendilerini garantiye almak için harcayanların hiçbir zaman anlayamayacağı kadar çok severler... Beyaz Zenciler gerçekten \"düzen karşıtı\"dırlar, tüm ideallere ve ideolojilere karşı ihanet içindedirler. Onlar toplum sdışına atılmışlardır, orada, \"imkânsızın kıyısında öfkeli ve eğri bir hayat\" yaşamayı seçmişlerdir...
Kullanıcı avatarı
Lost_Control
lalaç

Ynt: Beyaz Zenciler

Mesajgönderen Rampa tarih Sal Eyl 26, 2006 4:42 pm

yıllar önce bi göz atmıştım keske hiç atmasaydım :P
-_-
Rampa
sümüklü

Mesajgönderen oblivion tarih Çrş Eyl 27, 2006 11:49 am

insan postuna bürünmüş köpek daha da aşmış daha da güzel
Kullanıcı avatarı
oblivion
grup elemanı

Mesajgönderen buttercup tarih Cmt Eki 28, 2006 3:09 pm

kesinlikle \"insan postuna bürünmüş köpek\" anormal derecede fark atar \"beyaz zenciler\"e. \"tavandaki kukla\" ise ikisinin arasinda bi yerlerde kaliyo gözümde.
buttercup
lalaç

Mesajgönderen babakül tarih Pzr Eki 29, 2006 10:29 am

Beyaz Zenciydim ben bir kaç sabah;kafam güzeldi. Şöyle ki:

Akşamı beklerdik buluşmak için. Tütünlenirdik.Gbt manyağı edeceklerdi bizi;sıkıldık...Bize ait olmayan zamanlardı sanki;sabahları tütünlendik. Bana bakıyordu sanki müşteri servisi bekleyen teyze. Sanki beni takip ediyordu elinde basket topu olan çocuk. Kimdi bunlar? Bu simitçi kimdi? Milli piyango satıyordu şu kel adam? Allah Allah;kimdi? Havuzun suyu akıyordu göğe doğru! Gbt\'ye razımı olmalıydım;dönmeli miydim zamanıma;geceye... Dönmedim. Çocukların mahalle maçını izledim;tek seyircileri de bendim...
Cemiyette yani;pişiyorum ılık ılık. Rüzgar da cabası yangınımın
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen buttercup tarih Pzt Eki 30, 2006 12:07 pm

ne kullaniyosun sen ya :D
buttercup
lalaç

Mesajgönderen ezmecan tarih Pzt Eki 30, 2006 2:27 pm

çok muhteşem bi kitaptı...o herifin dier kitaplarınıda alcam para bulursam ama herifin sadefce 3-4kitabı türkçeye çevrilmiş...yazık aq
vibratör deliği buldu
ezmecan
zozik

Mesajgönderen babakül tarih Sal Kas 14, 2006 9:46 pm

Babam sabah 8 akşam 5 adam.... bugün evdeydi gün boyu. Yemeğe karıştı, telefonlara baktı, onun zamnı değilde evde dolanan; beyaz zenciydi bugün babam: yakıştıramadım.
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen babakül tarih Prş Kas 16, 2006 11:26 am

Çocuklarda Beyaz Zencidir aslında. Mesela:

Eryaman’da Bayram Sabahı

\"Önce namaz\" dedi babam \"harçlık sonra\". Çocuktum, yine karıştırmıştım sırasını ama çok erkendi, ne yapayım. Gözlerimi bile açmamıştım aslında, elimde ki seccadeler neydi? Nereye gidiyordum ben? Ayakkabımla mı uyumuştum dün gece? Bizim büfeci benden önce uyanmış, gazetelerin bağrına, gazetelerin eklerini koyuyor; bunu her sabah yapıyor mu acaba! Cami tıka basa; anladım elimdeki seccadeler niye...

Çimlere serdim iki seccade
Biri ben
Biri babam için...

Allah Allah Allahuekber
“Bu seslerde ne?” demiyor
Aklım fikrim karıncada
\"Seccademde ne geziniyor!\" diyorum
Sağ soldan görülüyorum; tüh rezil oldum.

Eryaman\'da bayram sabahı
İçim içime sığmıyor:

\"Rüku etme deli gönül\"
Kim öğretti bunu sana!
Olamadın Ciğer kadar
Böbrek kadar olamadın
Beyin kadar hatta!
Yat ulan aşağa, deloğlu gönül!
Kalkarsın yine korkma
Bozulacak namaz bak yat
Yattı herkes
Harçlık alamayacağaz sonra!

Soğuktu gündüz. Dönüyorduk namazdan. Ben yine başaramadım; namazı kılmayı sultan! Bir gazete aldım; eki böğründe... Ben bu sabah Eryaman\'da ilk kez, önce ekini okudum gazetenin! Namazı da bu yüzden mi bozduk ne! Harçlığı aldık, aldıkta; ben gazetesi miyim şimdi bedenin, eki mi ne? Bu harçlıkla tüm gazetelerini, alsam mı acaba, büfecinin? (Yan eve seslenir) Çağrıııııııı; dışarı çıkıyor musun lan? Baskete gidelim.

Değil mi çocuklar, beyaz zenci; yoksa yalnız ben mi?
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen babakül tarih Prş Kas 16, 2006 11:21 pm

Forumda Beyaz Zenci Var; yetiÅŸin!
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen babakül tarih Cum Kas 17, 2006 10:58 pm

\"Şair bir abim var; cakasını her yerde satarım. Ama işin iç yüzü çok can sıkıcı. Ne zaman odama gelse, ağzında sigarasıyla, anlıyorum ki kaldıracak beni bilgisayardan. Hepte aynı gıcık ses: \"Pelin kalk oradan, şiir yazacam kalk\". Gıcık! Ama abim bir şair. Evet evet kitabı da var. Öz abim evet. Abim bir şair!\" kız kardeşimin günlüğünden. Ben abisi babakül. Günlüğünü, Beyaz Zenci\'siydim her sayfasında.
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen babakül tarih Pzr Kas 19, 2006 7:10 pm

Dul ve bir kızı olan aile dostumuz bugün bize geldi annesi ve babasıyla. Doğalgaz almaya paraları yoktu sanıyorum. Bizde geçirdiler akşamı;geceleri nasıl olsa yorgan var üstlerinde. Beyaz zenciydiler işte; kumandayı babam; kızın babasına verdi ama. Verebildi! Annem çay demledi tam 3 kez, patlamış mısır felan birdolu bisküit. Asıl beyaz zencilikleri \"ya her akşam gelirlerse\" deydi. Anamın babamın kafasında!
babakül
yarbaÅŸ

Mesajgönderen Lost_Control tarih Sal Ara 12, 2006 7:37 pm

evet :D
Kullanıcı avatarı
Lost_Control
lalaç

Mesajgönderen buttercup tarih Sal Ara 12, 2006 8:26 pm

ne evet ? sen misin babaküllere cay icmeye giden =p
buttercup
lalaç

Mesajgönderen oblivion tarih Sal Ara 12, 2006 11:23 pm

ya yok sanırım ben bikaç mesaj silmiş olabilirim o evet orda anlamsızca kalmış olabilir hepimiz beyaz zenci olabiliriz
Kullanıcı avatarı
oblivion
grup elemanı

Sonraki

Dön Edebiyat & Altkültür

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir